Plek blog

Online onboarden tijdens corona, hoe pak je dit aan?

De eerste week bij Plek zit er net op voor onze nieuwe online marketeer Aron van Diepen. Nu we met zijn allen verplicht thuiswerken, is het starten met een nieuwe baan best wel gek. Wij vroegen Aron hoe hij dit heeft beleefd.

Hoe heb je je eerste week bij Plek ervaren?

Van tevoren dacht ik dat het best lastig zou zijn om vanuit huis te starten met een nieuwe baan. Dat viel echter reuze mee omdat ik gelijk toegang kreeg tot het Plek platform, wat heel sociaal en gebruiksvriendelijk is. Ik kon direct inloggen en in de groepschat stonden al meteen allemaal leuke welkomstberichten klaar van mijn nieuwe collega’s. Ook vond ik het fijn dat alle bedrijfsinformatie op Plek toegankelijk is.

Hoe is het om online te onboarden?

Het menselijk contact is natuurlijk niet zoals voor de crisis, maar gelukkig vangt Plek dit heel goed op. Ik heb in mijn eerste week kennismakingsgesprekken met mijn nieuwe collega’s gehad. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van wat iedereen doet. Daarnaast vond ik het erg handig om al direct deel te nemen aan de verschillende online groepen op Plek. Zo leerde ik snel de verschillende teams en afdelingen kennen. Ik hoefde me geen zorgen te maken om iets te missen en qua communicatie zat ik overal in de loop.

Wat is het grootste voordeel van werken bij Plek?

Het sociale karakter van Plek als platform en organisatie is voor mij het grootste voordeel. Ik heb echt wel het gevoel dat iedereen meer betrokken is doordat iedereen up-to-date is van elkaars werk, maar ook privé. Dit komt naar mijn idee doordat het heel makkelijk is om elkaars werk in te zien en hierop te reageren. Daarnaast vind ik het heel makkelijk om met collega’s in contact te komen via de chat. En tot slot vind ik het natuurlijk heel lekker dat ik geen overvolle mailbox heb met allerlei onbelangrijke e-mails.

Wat heeft je het meest verbaasd?

Dat online onboarden niet per se langzamer gaat dan in real life. Daarnaast vind ik het mooi om te ervaren dat Plek niet alleen een platform is, maar echt een filosofie op mensen en organisaties. Het is een nieuwe manier van werken die positieve energie met zich meebrengt. Dat komt in mijn ogen doordat er een hele open bedrijfscultuur heerst. Er worden veel interessante artikelen, updates en webinars gedeeld en het is heel eenvoudig om feedback te geven op nieuwe ideeën. In je eigen team, maar ook in een team van een andere afdeling. Dat draagt zeker bij aan werkgeluk, waar we bij Plek veel mee bezig zijn.

P.S. Heb je onze gratis product tours al gezien?

Neem een product tour